dimecres, 6 de febrer del 2019

Treball creatiu: Paròdia d'un fragment de prosa medieval

El penúltim escrit del blog portafoli durant el segon trimestre consisteix a crear un fragment en prosa a imitació d'un dels autors llegits. T'has hagut d'inclinar per un llibre narratiu (fantàstic o realista), una crònica, un sermó, un fragment de prosa moral i de costums, un tractat filosòfic, o bé una pinzellada sobre la vida de Jesucrist i de Maria. Per encetar el treball, et donarem uns consells. 

Llig de nou els fragments d'un/a mateix/a autor/a, que Les veus del temps et presenten. Observa'n l'estructura, l'estil, el lèxic específic (anota-te'n algunes paraules, expressions o fraseologia que caracteritza el text i que podràs emprar tu després). Pots buscar en el web o en biblioteques opcionalment més fragments del llibre per aprofundir en l'estil a imitar. També pots buscar comentaris literaris que l'expliquen. Ara posa't en la pell de l'autor/a, en la seua època i tracta de pensar com ho faria ell/a; si és prosa d'idees, dissenya un tema medieval polèmic que podria plantejar l'autor (amb tesi, arguments, analogies, exemples...); si és un breu relat, planifica una situació narrativa nova en què els personatges coneguts superen o no un altre conflicte, amb desenrotllament i resolució seguint un fil argumental semblant als de l'obra que parodies. 

Indica al final del text entre claudàtors el nombre de paraules que conté (entre 300 i 500). Corregeix el text definitiu, publica'l al blog portafoli abans del dilluns 18 de febrer amb l'etiqueta del teu cognom i nom, i agrega, separada per una coma, aquesta nova etiqueta: Text creatiu. No oblides posar títol al teu fragment igual com ho faria l'autor/a al seu escrit, i una il·lustració que el descriga o complemente.
- - - - - - -
Si vols consultar què han escrit altres alumnes de 1r de Batxillerat, clica en TREBALLS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa ací la teua aportació pública anotant el teu nom. El professor la rep per e-mail també.