diumenge, 25 d’abril de 2021

Propostes per a després de la lectura

ACTIVITATS RECOMANADES
  1. Ressenya extensa del llibre (seguint l'esquema i forma explicats a l'enllaç) lliurada en àudio (format mp3), o vídeo gravat amb el mòbil, a l'estil dels Booktubers. Si voleu escoltar-ne exemples, cliqueu a l'enllaç. En vídeo, els alumnes de Batxillerat feren aquestes altres ressenyes amb mòbil sobre un mateix llibre. [NOTA: Podeu allotjar l'àudio que graveu des del mòbil o l'ordinador en algun web com ara spreaker.com, o ivoox.com en els quals vos heu de registrar. Doneu-ne l'enllaç al professor a través del mail o Drive. (2 o 2,5 p.)
  2. Booktràiler del llibre en un vídeo d'un minut i mig a dos minuts. Aquesta activitat seria per als que teniu pràctica en l'edició de vídeo. Podeu elaborar-lo amb veu en off o amb text escrit al peu de les imatges, amb música de fons i fotos o fragments de vídeo propis, però també trobats a internet i remesclats, sempre al·lusius a l'argument d'un dels contes, a moments destacables de l'obra, però sense contar-ne el final. Ha de tenir títols de crèdit amb la informació següent: Booktràiler de + títol, autor(e)s del vídeo (???), títol de la música (???), procedència de les imatges (???), data, etc. Per saber què és un booktràiler, ací en teniu tutorial i algun exemple (clica) (2,5 p.)
  3. Fes una entrevista, ja siga per a una revista temàtica, un programa de ràdio o de televisió, a un dels personatges o a l'autor de l'obra (tot i que puga ser anònima). Descriu el lloc de trobada, què pretens esbrinar amb les preguntes. Recrea un diàleg /entrevista que ens ajude a aprofundir en la comprensió dels  personatges, en les causes per les quals actuen així. Escriu el titular, la introducció, les preguntes i les respostes. Introdueix una imatge de l'entrevistat amb un peu de foto. Fes una breu conclusió per acabar l'entrevista i dóna les gràcies a l'entrevistat. (Format escrit, maquetat com en una revista o bé en àudio o vídeo) (Clica ací per a llegir orientacions). (2 o 2,5 p.)
  4. Assumeix que ets un dels personatges de l'obra. Escriu una carta a l'autor/a parlant-li del destí que t'ha reservat en la peça teatral. Mostra-li la teua conformitat o disconformitat. No oblides introduir-hi fragments com a arguments. (D'un a dos fulls mecanografiats o un document àudio / vídeo en bona qualitat de dos minuts). (2 p.)
  5. Assumint que eres un personatge de la lectura que has fet, escriu un monòleg extens per tal d'ampliar informació i sentiments que no han aparegut a l'obra i que tu imagines. Pots situar-te abans, durant o després de la trama llegida. (Mira alguns exemples per a fer-lo en àudio o vídeo). (2 p.)
  6. Fes un videolit (un vídeo creatiu al teu gust) de l'obra (vora 2 minuts). Orientacions i models, (clica ACÍ). (2 p.)
  7. Crea un capítol nou de l'obra llegida mantenint l'estil. (Extensió d'un a dos fulls). Pots orientar-te amb aquests treballs, fets per alumnat de cursos anteriors: Textos creatius del 21A // Textos creatius del 21B. (2 p.)
  8. Investigació sobre l'autor, la bio-bibliografia, la recepció (valoració positiva o negativa) en el públic de fa cinc o sis segles i de l'actualitat de la seua obra, les peces més famoses que va escriure, i un breu comentari de l'obra llegida. (2 o 2,5 p.)
La setmana del 24 al 28 de maig serà la data termini per presentar per e-mail/Drive els vostres treballs al correu del professor: verbascripta@gmail.com.

A més, haureu de preparar una presentació oral a classe, de dos a tres minuts màxim, en què parlareu de l'obra llegida seguint un guió de comentari semblant al de la ressenya bibliogràfica tot ampliant les característiques fonamentals de l'autor, els destinataris de l'època i el context de publicació de l'obra ressenyada. Una rúbrica d'avaluació de l'exposició oral la trobareu ací: (RÚBRICA). A partir del 10 de maig podreu començar a exposar si ja heu acabat la lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa ací la teua aportació pública anotant el teu nom. El professor la rep per e-mail també.