dilluns, 17 de setembre del 2018

Primer assaig de comentari per a estrenar el vostre portafoli grupal

Com a proposta de primera entrada al blog portafoli de grup duem ací la segona pregunta del control inicial per tal que la pugueu desplegar més extensament. Recordeu que els escrits tindran 200 paraules, si més no, o un equivalent aproximat mínim de 13 línies.

La cançó de The Police "Every breath you take" o el poema de Joan Timoneda "Bella, de vós só enamorós" han aparegut al control de manera incompleta i se us ha demanat que descriguéreu un dels dos textos (un breu resum dels fragments significatius) i que opinàreu al voltant de l'actitud amorosa de l'amant cap a l'altra persona. Es tracta que us endinseu més atentament en la lletra, en el contingut, que no deixeu cap paraula sense conéixer i, potser trobant alguns mots clau, arribareu a interpretar millor la intenció del missatge.

Les properes setmanes practicarem el comentari de poesia amb poemes de l'Edat Mitjana seguint els punts que us mostrem tot seguit i que avui, sense la pràctica encara, podeu intentar incorporar-los a l'escrit. Proveu de fer-ho, ni que siga parcialment:
  • Contextualització de l'època, del gènere literari i de l'autor/a
  • Contingut: temes i subtemes del text. Fragments que més t'han cridat l'atenció; justificar-ho
  • Forma: recursos literaris o lingüístics
  • Relació del text amb altres textos (i productes culturals) llegits, escoltats, vistos...
  • Relació del tema o d'algun aspecte del text amb l'actualitat social i secundàriament personal (pel contingut o la forma)
  • Conclusió
Cançó i poema els podreu escoltar complets en els vídeos de més avall, fins i tot podreu buscar-ne la lletra i aclarir els dubtes per mitjà de la recerca a internet. Dediqueu un temps a la tasca d'audició, d'aclariment de dubtes, de selecció de la informació de només un dels dos vídeos i elaboreu un text crític que continga les dues parts bàsiques de resum i opinió, o bé alguns apartats del nou comentari enumerats amunt. 

Recordeu: al vostre primer escrit poseu títol, imatge il·lustrativa, cos del comentari en tres o més paràgrafs i, finalment, a l'apartat d'etiquetes escriviu el vostre cognom en majúscules i la sigla del vostre nom. Farem assajos d'escriptura en el blog dins de l'aula i podreu redactar el comentari a casa fins diumenge 23 inclusive. Intentarem que tot vaja bé i us hàgeu aclarit.

- - - - - - - - - - - - -

>Lletra completa del poema: Bella, de vós...



>Lletra completa de la cançó: Every Breath You Take

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa ací la teua aportació pública anotant el teu nom. El professor la rep per e-mail també.